Lundstedts Konditori

Lundstedts Konditori öppnade sina dörrar för första gången 1911 av syskonparet Lundstedt. Sedan dess har företaget gått i arv och nu är det barnbarnet Lena som driver konditoriet tillsammans med sin dotter. Konditoriet är mycket stolt över sin historia vilket även märks till viss del inne på konditoriet. Bland annat finns vissa recept kvar som fortfarande används. Exempelvis tillverkar de en del bakelser nästan exakt efter det recept som grundarna använde.

Många kunder har även kommit hit troget under ett flertal år för att njuta av fika och umgås med vänner eller för att köpa en tårta till festen, bröllopet eller dopet.

Något som blivit mycket populärt på senare är tematårtor till barnkalas. Kalasen har Pippitema, Angry Birdtema eller liknande och då vill man även ha en tårta inom samma tema. Detta har även konditoriet anammat och erbjuder en mängd ”figurtårtor” med allt från Pippi och Nicke Nyfiken till grodor och hästar.

Inte bara bakverk

Många förknippar konditori med just bakelser, kakor och andra bakverk. Men Lundstedts Konditori tänjer på dessa gränser och har till och med pizza på menyn. Det är visserligen inte något som alltid finns där utan något de har under sommaren under vad de kallar för ”Pizzaafton”.

På dagarna serveras även ”Dagens Lunch” mellan 11 och 15. Det är då enklare måltider som lasagne, soppa, bakpotatis eller paj.

Konditoriet kan även bokas för fester, bröllop eller mindre mötestillfällen. De har rum som tar 24, 25 och 30 personer men möjlighet finns även att hyra ”Röda Rummet” som rymmer 48 personer. Detta är en lokal som ligger precis bredvid konditoriet.

Öppettider

Öppettiderna är 7.30-19 på vardagar samt 8-15 på lördag och 10.30-16 på söndagar.

På sommaren (juni, juli och augusti) har även konditoriet kvällsöppet på torsdagar. Även då går de ifrån den klassiska menyn på et konditori och erbjuder bland annat hamburgare, tapas och lasagne.